Магнезиево олио

Здравейте, прекрасни!

Днешната статия ще е малко по-различна, защото искам да ви разкажа кое е основното ми оръжие за справяне с мускулната треска и мускулните крампи. За мен решението се намира в магнезиевото олио! Натурален метод за справяне с болките в мускулите без нуждата от лекарства и други обезболяващи средства. За тези от вас, които не са чували за такив тип продукт, прочетете надолу какво представлява то, какви са полезните му свойства и как се използва.

Какво представлява магнезиевото олио?

Магнезият е изключително важен минерал, който не се синтезира от организма и трябва да си го набавяме от външни източници – храна или като добавка. Магнезият участва в клетъчното делене, метаболитните процеси, влияе на нивата на енергия в организма и синтеза на белтъчини.
В днешно време много хора страдат от дефицит на магнезий, заради влошеното качество на храната и повишените нива на стрес. Затова редовният прием на магнезий е ключов за поддържане на здравето ни. Важно е минералът да се приема редовно от спортуващите, защото се губи голямо количество от него чрез изпотяването.
Жените също е необходимо да приемат магнезий, защото повлиява позитивно върху женската полова система и хормоналния баланс. Доказано е полезното  влияние на магнезия върху подобряване качеството на съня и състоянието на кожата.

Специално магнезиевото олио, което аз употребявам – на Abo Pharma, е изцяло натурален продукт, придобит от формирания от морска сол минерал – бишофит. Можете да го откриете в Lilly или DM, като цената му по мои спомени е около 7-8 лв. за количество от 200 мл.

Основната функция на магнезиевото олио е снабдяването на тялото с магнезий чрез външна употреба. Ползите от употребата на магнезиево олио се изразяват главно в нормализиране функцията на мускулите и нервната система, подобряване здравината на костите, влияе благоприятно на кръвообръщението и се бори с натрупаната умора в организма.
Най-важните ползи, които магнезиевото олио ще ни донесе, са:
 • Възстановяване на мускулите след тренировка
 • Потушаване на болките, предизвикани от мигрена
 • Подобряване на състоянието на кожата (особено при наличието на акне)
 • Понижаване на кръвното налягане
 • Регулиране на диабетни състояния
 • Намаляване на стреса
 • Подобряване на съня
 • За премахване на целулит
 • При косопад
 • Регулиране на хормоните и справяне с ПМС
 • Заздравяване на костите
Страхотно, нали? 🙂

 

Как да употребяваме магнезиево олио?

Ако решите да използвате магнезиево олио за цялостно набавяне в организма (а не чрез таблетки), ви препоръчвам да масажирате на местата, където най-лесно и пълноценно се усвоява то – подмишниците и корема.

В случай, че искате да използвате магнезиевото олио като масажно олио, е добре да го отстраните от кожата след края на масажа, за да не се появи чувствителност или предозиране на организма с магнезий.

Аз лично го употребявам локално – най-често при мускулна треска за отпускане на мускулите, за намаляване на крампите в онези дни от месеца или когато имам болки някъде по тялото. Когато имам мускулна треска масажирам болезнените зони, а в онези дни от месеца – нанасям малко количество върху корема. Все още не ми е комфортно да го употребявам ежедневно за набавяне на магнезий в организма, защото се налага след това го отмивам с вода.

По принцип външното приложение на магнезиевото олио е по-добрият вариант за прием на магнезий, тъй като таблетките не се усвояват много добре от организма. Магнезиевото олио въздейства веднага на организма и се усеща успокоение и отпускане на мускулите, като аз мога да го потвърдя за себе си. А дали аз ще премина изцяло на външно приложение и прием на магнезий, е въпрос на навик. 😀

Как да нанасяме магнезиевото олио?

Магнезиевото олио нанасяме единствено върху кожата! Спорен е фактът дали може да се предозира с нанесеното количество, но все пак е добре да сме внимателни с дозата. Дневната препоръчителна доза за нанасяне е 5 мл. Много е важно да внимавате да не попадне в очите или устата.
Предупреждавам ви да не го използвате върху наранени места върху кожата като ранички, пъпки, изгаряния, чувствителни участъци или прясно сте се избръснали, защото усещането е доста парещо и болезнено. В случай, че ви подразни на кожата след употреба – отмийте олиото от кожата.

Обикновено се препоръчва олиото да се отстрани от кожата след известно време, но ако не ви предизвика някаква чувствителност на кожата – можете да го оставите да попие изцяло. За чувствителна кожа се препоръчва преди нанасяне да разредите олиото с вода в отношение 1:1.

Когато ми се наложи да ползвам магнезиево олио, разтривам в длани олиото и нанасям на избраните участъци. Оставям да подейства известно време и след това отстранявам с влажна кърпа. Случвало ми се е да го забравя върху кожата, то не оставя мазни следи, защото попива бързо и не съм усетила досега дискомфорт или раздразнение.
А вие мислите ли, че приемате ли достатъчно магнезий?
Надявам се статията да ви е била полезна и интересна!
Целувки,
Hris
Използвани източници:
https://bilkabg.com/2017/11/13/магнезиево-олио
https://www.adonis.bg/abo-pharma-магнезиево-олио-200-мл/8658
https://www.bgbilka.com/2885/магнезиево-олио
Предишна статияИзхабени продукти #5
Следваща статияТоп продукти – любимци март`19

Оставете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here