Разочарования 1
Здравейте, момичета!
В днешната статия ще ви представя няколко продукта, които купих с голямо любипитство, някои от тях са много хвалени и блогъри се кълнат в техните качества, но при мен те не сработиха добре и нямам добри впечатления от тях. Разбира се, в тази статия не се опитвам да отрека коментираните продукти изцяло, просто те не са подходящи за мен или не постигнаха желания от мен ефект.

Aussie Miracle Moist Shampoo

шампоан за коса
Aussie Miracle Moist Shampoo бе дълго желан от мен за проба шампоан. С години четох и слушах в Youtube колко страхотен е този шампоан, как прави косата невероятна и е щадящ към скалпа. Той не се намираше на българския пазар допреди година-две и него си закупих наистина с голям ентусиазъм.
Шампоанът е известен с това, че съдържа австралийско масло от макадамия, което е много ценно за запазването на влагата в косата. Дотук всичко е чудесно. Първото, което не ми допадна в шампоана бе неговият състав – той почти по нищо не се различава от всеки друг дрогериен шампоан, а за цената му от около 12-15 лева (вече не си спомням за колко го купих) човек очаква повече. Ароматът му също не ми хареса. При първите няколко ползвания всичко беше чудесно – косата е мека, даже не беше необходимо да изплаквам два пъти косата с шампоана, защото я правеше скърцаща от чистота, беше мекичка. След определен период на ползване ефектът стана обратен – скалпът ми беше толкова пресушен и така започна да се лющи и сърбежът започваше още под душа. Косата изглеждаше сива и безжизнена. Моментално спрях употреба. Аз лично не го препоръчвам, ако имате чувствителен скалп, и не бих го купила отново.

Rimmel London Wake Me Up Foundation

фондьотен

Фон дьо тен-ът на Rimmel London Wake Me Up беше също много желан от мен продукт. Продуктът обещава да премахне следите от умора по лицето и да го озари. Съдържа малки брокатени частички, които трябва да озаряват и придадат свеж вид на лицето. Интересното в неговата гама бе, че аз имам един от най-светлите цветове, който всъщност си е тъмен.

Когато го купих го ползвах ежедневно, докато не го замених с някой по-нов фон дьо тен 🙂 След време пак се върнах към него, но проблемите, които имах с него и в началото и малко по-късно бяха същите – отразява ми се тежко върху кожата, запушва ми пори и ми образува както малки пъпчици, така и подкожни и болезнени. Опитах се да го смесвам и с други по-леки фон дьо тени, за да олекотя консистенцията и формулата му, но опитите не бяха сполучливи. Като човек с мазна и проблемна кожа няма как да продължа да го ползвам. Може би за момичета със суха кожа е по-подходящ.

Dove Pure Care Dry Oil

олио за коса
Помня, когато Dove изкараха на пазара олио за коса, как нямах търпение да го пробвам. Dove Pure Care Dry Oil закупих преди повече от година и оттогава го мъча да го изхабя. В състава си съдържа африканско масло от макадамия, кокосово масло, бадемово масло, слънчогледово масло, палмово! масло – на пръв поглед добри съставки, но и един купи силикони, които абсолютно по никакъв начин не подраниха косата ми.
За дългата ми коса са ми необходими около 2 помпички, за да покрия върховете на косата и средните дължини, след което нанасям стилизиращ продукт. Разликите в качеството и дейстието на маслото бяха много явни в сравнение с маслата на CHI, които използвах допреди месец. Маслото не попива в косата, въпреки, че се води сухо. Ако прекалите кичурите стават мазни. Силиконовото усещане е много ясно изявено, защото след сешаор косата изглежда суха и без блясък. Ароматът му също не е нищо особено и след нанасяне изчезва. Не го препоръчвам и не бих го купила отново.

AVON Nail Experts Liquid Freeze

спрей за изсушаване на нокти
Този спрей за изсушаване на лака от AVON закупих след като ми свърши поредния дрогериен  изсушаващ спрей. Бях го купила за цена от около 3-4 лв. Обещава да съкрати времето за изсушаване на маникюра, като същевременно не пресушава кожичките около ноктите. За тази цел в спрея е вложено някакво масло, което го прави ужасно мазен и след напръскване всичко става ужасно мазно. И не, няма усещане за подхранване. Дали изсушава по-бързо маникюра – не мога да ви отговоря, защото се чудя как да се справя с мазнотията по ръцете ми. Бях го забравила в шкафа ми известно време, наскоро пак го извадих да го ползвам, но просто преживяването е ужасно. По-добре инвестирайте в някой по-добър и бързосъхнещ топ лак. Ако все пак държите в колекцията си да притежавате такъв продукт, количеството от 50 мл ще ви стигне с години. Ще потърся и други мнения за този продукт, но за мен той просто не се справя със задачата си.

Impala Gloss Focus Top Coat

топ лак за нокти
Топ лакът на Impala Gloss Focus бях закупила от Елитис за скромната сума от около 2,50 лв. Тогава бяха внесли цяла серия и опаковките много ме примамиха, та даже си купих и два вида. Този специално обещава да създаде много гладка и лъскава повърхност на ноктите ви, почти като стъкло. Да, ама не точно.
Наскоро пак се върнах към него, за да го поизхабя и да намаля количестото топ лакове в колекцията си. След като се лакирах, изчаках както си му е редът да ми поизсъхне лакът и нанесох този топ лак. На следвашия ден осъмнах с отпечатъци от чаршафите по ноктите ми, три дена по-късно лакът ми се събра, все едно съм се лакирала преди два чаца. А стъкленият блясък, който този топ лак трябваше да придаде на маникюра ми? Беше останал още на първата вечер някъде по чаршафите ми.
Това беше първата ми статия за покупки, които смятам за козметични разочарования. Ще превърна темата в поредица, тъй като дори лошият опит е добър опит и в процена на обмяна на съвети и информация е добре да сме информирани не само за положителните качества на козметичните продукти.
Целувки,

Hris

Предишна статияREVIEW: Rimmel London Oh My Gloss! Oil Tint, Colour Precise Eyeliner and Royal Blush
Следваща статияOne brand focus: Bioten

2 COMMENTS

  1. Много му се чудех на това масло на Dove, но си всех версията еликсир, което явно беше правилно решение, защото с него нямам описаният от тебе ефект и косата си е бляскава…. Благодаря ти за поста, много е полезен 🙂

Оставете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here