OPI plumping top coat

Здравейте, момичета!

Започнахме седмицата с тематика маникюр и лакове за нокти и ще я завършим подобаващо! В днешната статия искам да ви представя топ лака на O.P.I с plumping ефект, от който имам много добри резултати, но съм с малко смесени чувства към него.

топ лак за нокти

О.P.I Plumping Тop Coat използвам от близо две години при направата на почти всеки мой маникюр. Основното му свойство е plumping ефекта, който придава на нокътя, т.е. да изглежда по-обемен и дебел, като при маникюр направен с гел лак.

При нанасяне на 2 слоя plumping ефекта е доста по-видим, но аз нанасям единствено един слой, който ми е напълно достатъчен (въпреки че маникюрът не става по-обемен, но не е това, което ме впечатли в този топ лак). Един слой ми е достатъчен, за да постигна желания от мен гладък и бляскъв ефект.
топ лак за нокти

O.P.I Plumping Top Coat закупих от Sephora на цена от 27 лв. Солено, знам. Със сигурност можете онлайн да го намерите и за по-малко. Но за близо 2 години употреба, за мен лично си е изплати цената. Количеството му е като на стандартен O.P.I лак – 15 мл, както и дебелината на четката му.

топ лак за нокти

Използвам го в почти 100% от времето за завършваща стъпка в маникюра си, защото има наистина много добри качества:

  • плътен е и се нанася добре и равномерно върху нокътя
  • ноктите са гладки и бляскави поне 5 дни
  • съкращава супер много изсъхването на лака и бързо засъхва
  • ако си направя маникюра вечер, не се събуждам с отпечатани чаршафи върху ноктите
  • маникюрът ми не мръдва цяла седмица (разбира се, ако изключим факта, че отдолу не сте с некачествен лак или ноктите ви са нацепени, тогава може да се начупи).

В по-голямата част от случаите, маникюрът ми наистина издържа цяла седмица. Нещо, което ми е било много трудно за постигане с който и да е друг топ лак. Затова страшно много ми харесва.

НО

След като стигнах средата на бутилката, топ лакът много бързо започна да се сгъстява. Стана много гъст, не можех да го нанасям равномерно и правеше “паяжини”. За 27 лв. – not cool.
топ лак за нокти

Реших проблема с разредител за лак. Слава Богу, разредителят не повлия върху качествата на топа и все още успешно го използвам. За съжаление през 2-3 ползвания вече ми се налага да го разреждам, но поне се разрежда лесно и продължава да бъде толкова издръжлив. Все пак съм решила да го изразходя до дъно.

А дали бих го купила отново? Сериозно се замислям. Със сигурност бих го потърсила по-изгодно, защото е супер издръжлив и прави красив ефект върху маникюра, но фактът, че се сгъсти бързо, ме кара да потърся и други опции.

Е, това е моето мнение, размисли и страсти относно топ лака на O.P.I. Споделете ми дали сте го пробвали и какво ви е като цяло мнението за O.P.I. Смятате ли, че са качествени или са прехвалени за цената, на която се предлагат? Интересно ми е да чуя и вашето мнение. 🙂


Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми пишете тук,

във Фейсбук или в Инстаграм!

Целувки,
Hris

Предишна статияSummer nails – моите предложения за летен маникюр
Следваща статияИзхабени продукти #6

Оставете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here