Biofresh Sun Care
Здравейте, прекрасни!
Преполовихме вече летния сезон, но със сигурност времето е все още много подходящо да откраднем още някоя друга седмица за плаж. А в южните ни съседки лятото свършва чак през октомври, така че в този ред на мисли искам да ви представя новата слънцезащитна серия на Biofresh, която можете са вземете със себе си, за да ви предпази от силното лятно слънце!
Българският производител Biofresh бяха така любезни да ми предоставят за тест 4 от техните слънцезащитни продукти от тяхната нова серия, наречена SUN CARE. се състои от общо 6 продукта за лице и тяло, обхващащи грижата за кожата по време на плаж и след него. В нея откриваме слънцезащитни кремове за тяло с SPF 20, SPF 30 и SPF 50, слънцезащитен крем за лице с SPF 50, олио за придобиване на тен с SPF 6 и успокояващ лосион за тяло за след слънце.
Серията излезе на българския пазар през месец юли и оттогава аз имам възможността да тествам новите слънцезащитни продукти на Biofresh. Взех ги с мен на 2 почивки и им дадох достатъчно дълъг период и ситуации за тест. Слънцезащитната серия SUN CARE можете да откриете във физическите магазини на Biofresh, както и да поръчате от техния сайт: https://biofresh.bg/novo/sun-care Цените им са изключително достъпни за качеството, което предлагат, а през този месец можете да се възползвате и от 30% отстъпка от цената на всеки един от продуктите в SUN CARE.
По ред на номерата започвам и с първия от продуктите, които тествах през юли и август:

SUN CARE слънцезащитен крем с SPF 30 

Този крем бе главният ни “защитник” от парещото слънце на плажа. През първата ни почивка преди да придобием тен, използвахме основно него с приятеля ми. За моя голяма радост установих, че съдържа смесени филтри, което привествам, защото лично аз смятам, че ми осигуряват по-добра защита за разлика от кремовете или спрейовете само с химични филтри. А моят приятел е доста бял, което и за неговата кожа беше добре дошло.
Но нека да ви разкажа малко за самия продукт – като повечето от продуктите в серията е в стабилна бутилка с помпа, която работи добре (не успяхме да я запушим или прецакаме). Количестовото продукт, който получавате, е 150 мл. Ние успяхме да го изхарчим почти изцяло през двете ни почивки, така че seems fair. Съдържа какаово и кокосово масло, както и  витамин Е. Всички знаем за полезните свойства на тези масла върху кожата: какаовото масло я омекотява и хидратира и е перфектно за придобиране на тен; кокосовото масло предотвратява състаряването на кожата, а витамин Е е мощен антиоксидант. Консистенцията на слънцезащитния крем е малко по-гъста от повечето слънцезащитни кремове, които съм ползвала. Това отдавам на факта, че съдържа и физични филтри*. Малко е тежък, заради гъстата си консистенция, при мен успя да попие почти напълно и нямаше мазно и некомфортно усещане, освен в началото.
*Тук искам да отворя една малка скоба, свързана с физичните и химичните филтри. Химичните филтри като например octrocrylene (един от най-често влаганите в слънцезащитата) поглъщат в кожата вредните UVA и UVB лъчи, като ги трансформират в топлина. Физичните филтри като цинков или титаниев диоксид, създават бариера върху кожата срещу вредните лъчи и ги отблъскват.
 
Както казах, предпочитам смесените филтри, защото смятам, че ми осигуряват по-добра защита срещу изгаряне. Слънцезащитният крем с SPF 30 e предназначен за предпазване на кожата от UVA** и UVB*** лъчите, което е повече от прекрасно!
**UVA лъчи – проникват дълбоко в кожата и влиянието им може да се усети след месеци, известни са като състаряващите лъчи, тъй като дехидратират кожата и са причина за поява на пигментни петна.
 
***UVB лъчи – достигат само горния слой на кожата, реално те образуват нашия тен и са виновниците за изгарянето на кожата.
След нанасяне на продукта, ако не го размажете добре има вероятност да остане бял филм (заради наличието на физичен филтър), но ако го разнесете добре, такъв проблем няма, дори и да влезете във водата.  При кремовете с физични филтри е добре да нанасяте от продукта и след излизане от водата и избърсване с кърпа, тъй като, бариерата която създават срещу слънцето, се изтрива или пада по-бързо.
Без да искам си бях направила тест, чрез който реално успях да проверя неговото действие. В първия от дните на нашата лятна почивка бях пропуснала да намажа част от гърба си (явно не го стигам :D) и това място се беше зачервило и изгоряло ужасно. В резултат това пропуснато петно се обели, но там където бях използвала слънцезащитния крем нямах зачервяване със сигурност. Така че, да, наистина работи и предпазва кожата този слънцезащитен крем, но разбира се е желателно да избягваме слънцето в следобедните часове, където въпреки слънцезащитата, можем да си изгорим. Като заключение мога да кажа, че получих добра защита от този продукт, както и хубав равномерен тен (в съчетание с олиото им за тен, но за него след малко).
Единственият проблем, който установих при този продукт, бе свързан с неговата опаковка. Оцветяването по етикета започна да пада в първите дни от употребата на продукта. Въпреки че това явление не повлия върху качествата на продукта. Уведомих и Biofresh за този проблем и те обещаха, че ще решат проблема. Пропуснах да заснема продуктите преди да започна да ги използвам и затова в момента не мога да ви снимам етикета със съдържанието на продукта. А за това, че съдържа химични и филтри, ще трябва да ми се доверите. 😉

SUN CARE слънцезащитен крем за лице с SPF 50

Серията SUN CARE предлага и слънцезащитен крем единствено за лице с SPF 50, което е повече от страхотно. В делнични дни залагам на този фактор и се зарадвах, че от Biofresh са ми изпратили за тест именно него.
Слънцезащитното кремче за лице е в тубичка и е в размер от 50 мл. Отново имаме защита срещу UVA и UVB лъчи. Консистенцията му е доста по-течна от тази на слънцезащитния крем за тяло. Има и леко жълт цвят, предполагам дължащ се на маслата, вложени в него. Съдържа единствено химични филтри, както повечето слънцезащитни кремове за лице. В състава му и тук откриваме какаово и кокосово масло, но и масло от ший, което също има хидратиращи и омекотяващи свойства, има и собствен слънцезащитен фактор, не запушва порите (маслото от ший има нулев комедоногенен индекс, за разлика от маслата от какао и кокос, които са комедоногенни за съжаление). Тук откриваме и един много интересен екстракт – от еделвайс, който съм срещала в натурални продукти, но не е много често срещан. Екстрактът от еделвайс подобрява кожната резистентност към вредните UV лъчи, радиацията и други стресови фактори от околната среда. Доста готино.
Кремът нанасях главно на плажа по лицето и деколтето. Защитата му е добра, защото тази година не успя да ми изгори лицето. Всички продукти от серията имат идентичен аромат, типичен за слънцезащитните продукти – напомнящ за морето и вълните. Специално в този крем усещам разлика в аромата. При нанасяне долавям леко неприятна нотка, която не мога да оприлича на нищо, което познавам досега. За моя радост изчезва на момента, в който разнеса крема по кожата.
Проблем, който е често срещан в слънцезащитните кремове за лице, е че кожата след известно време “лъсва”. Въпреки че не очаквам кремът да матира кожата, тъй като не обещава това, се опасявах да не се появи този ефект. Лятно време не използвам много продукти за лице, най-вече фондьотен, така че не мога да дам мнение по отношение как се държи кремообразен продукт върху него. Използвала съм върху него коректор и руж и нямах проблем с тяхната трайност. Както споменах единствено не ми допадна факта, че лицето лъсва след време, както и че какаовото и кокосово масло е вероятно да ми предизвикат запушване на порите. Не съм получавала реакция към крема или обрив и не съм забелязала кожата ми да се държи по-странно от обикновено.

SUN CARE олио за добиване на тен за лице и тяло с SPF 6 

Отдавна не бях ползвала такъв продукт на морето, тъй като главно купувам какаово масло за засилване интензивността на тена. Олиото на SUN CARE е в стандартната за серията опаковка – шише с помпа от 150 мл. Съдържа защита срещу UVA и UVB лъчи и характерните за серията кокосово масло, какаово масло и витамин Е. В този продукт маслата са доста по-напред в състава му, отколкото при слънцезащитния крем. Консистенцията е точно на олио, почти водна и много лека. Разтича се много бързо по кожата и трябва бързо да работите с него. Няма цвят, а ароматът му е характерният за серията. В състава му откриваме и течен парафин и химичният филтър бензофенон-3, който осигурява ултравиолетовата защита. Ако сте с чувствителна кожа или лесно получавате алергии е добре да избягвате бензофенонът, тъй като има вероятност да предизвика фотоалергия (направете първо пач тест). Лично при мен не съм установявала реакции или раздразнения по кожата нито от парафин, нито фотоалергии и не установих неблагоприятни последствия от употребата на продукта.
Това олио започнахме да използваме, когато вече бяхме придобили малко тен. Съветвам ви да не разчитате на такива продукти в началото, когато все още не сте се излагали на слънце, защото може да се зачервите като раци. Хареса ми при това олио, че с малко количество се покрива доста голяма площ и не е мазно. Разбира се, ако прекалите, олиото няма да попие, а ще си стоите мазни. Ако ви е приятно това усещане – мажете на воля. След неговата употреба тенът се проявява по-интензивно и равномерно – както при мен, така и при приятеля ми. При втората ни почивка залагахме главно на него, за да подсилим тена. Не успяхме да изгорим или да се обелим, а при употребата на продукта, резултат се усеща още на същата вечер.

SUN CARE успокояващ лосион за тяло за след плаж  

Мисля, че лосионът за тяло за след плаж ми стана най-любим от цялата серия! Много ми хареса неговото освежаващо и абсолютно ефективно успокояващо действие. Лосионът кореспондира с другите продукти в серията по опаковка, количество, аромат и съдържанието на кокосово и какаово масло и витамин Е, с разликата, че етикетът му е с бели надписи и съдържа няколко успокояващи кожата съставки. Това са D-Пантенол, Бизаболол и Ментол. Всеки, който е преживявал слънчево изгаряне знае много добре колко добре успокоява кожата D-Пантенолът. Той представлява биологичноактивния провитамин В5, който подобрява еластичността на кожата и има противовъзпалителен ефект. Бизабололът е компонент от маслото от лайка и стимулира регенерацията на клетките, бори се с раздразненията по кожата и успокоява възпаленията. А ментолът – всички знаем, че осигурява прохладата, от която се нуждае кожата след излагане на слънце. В състава му можем да открием още и масло от ший, креатин и урея.
Консистенцията на продукта е типична като на лосион – лека и въдушна. Харесва ми, че не е мазен въпреки наличието на масла в състава, попива бързо и изцяло в кожата и я оставя мека и хидратирана. А няколко минути след като нанесете лосиона се появява облекчението от парещото слънце и хладината се разлива по тялото ви. Като минус отчитам алкохолът в състава му и предното място, което заема феноксиетанолът. Въпреки че се прибрахме от море, продължавам да го използвам и няколко дни и след почивката, за да удължа успокояващото действие на лосиона.

Като обобщениe мога да направя следните изводи за серията:

+ харесва ми фактът, че Biofresh са вложили химични и физични филтри във формулата на слънцезащитния крем за тяло
+ опаковката им е удобна за употреба
– етикетът бързо се захабява
+ слънцезащитният им крем за лице осигурява добра защита
– но съдържа комедоногенни масла, които могат да ви запушат порите
+ олиото за тен има комфортна формула
+ и осигурява равномерен тен всеки ден от употребата му
– но съдържа парафин и фотоалерген
+ лосионът за след слънце осигурява истинско облекчение и хидратация след слънчеви бани
– но съдържа алкохол и по-голямо количество консервант
+ качеството на серията е много добро за ценовия клас, в който се предлага
+ достъпна е за широк кръг от хора
+ ароматът на серията ми стана много любим и носи спомена за една добре прекарана морска ваканция
*Продуктите са ми предоставени за тест от Biofresh, което по никакъв начин не влияе на искрената ми и обективна оценка за тях. Статията НЕ Е спонсорирана и е базирана единствено на моите опит и впечатления от продуктите.

 

Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми пишете тук, във Фейсбук или в Инстаграм!

Целувки,

Hris
Предишна статияREVIEW: Bell HYPOAllergenic Fresh Blushes and Glow
Следваща статияMissterra Beauty Box – кутия за натурална козметика

1 COMMENT

Оставете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here