Здравейте, момичета!

Скоро ви показах селекцията от руски продукти, които бях накупила през миналите 2 месеца. Голяма част от вас изявиха интерес към къната за вежди и мигли. Да си призная и на мен ми бе много любопитно какъв резултат ще има от нея. Ще промени ли цветът на веждите и миглите ми? Ще ги уплътни ли? Ще забравя ли за сенките и моливите за вежди за известно време?

къна за вежди

Днес ще ви разкажа малко повече за самата къна и за резултатите от нея.

Къната

Нека започнем с това какво представлява самата къна. В тази разфасовка на Fito Косметик се предлага в 2 пакетчета по 2 мл (има я и в тубичка, забелязах я в DM). Не се заблуждавайте от количеството – предостатъчно е не за чифт вежди и мигли, ами и да боядисате и тези на приятелките си.

къна за вежди

Цената й беше под 3 лв. в магазин Елитис. Предполагам и онлайн може да се открие. Предлага се в 4 цветови варианта: светло и тъмно кафяво, сивкаво и черно. Аз избрах най-светлото кафяво – цвят “коричневьiй”. Но имайте предвид, не беше много светло кафяв цветът, направо си беше тъмно кафяво.

Самата къна не съдържа амоняк и водороден пероксид. В нея е вложено масло от репей, което подхранва, укрепва, сгъстява и стимулира растежа на миглите и веждите. Къната няма аромат, гъста е и за мен беше лесно да работя с нея.

Как премина процесът на боядисване?

Изсипах в отделен съд и с четка за вежди внимателно оформих формата на веждите. За по-малките и недостъпни участъци си помогнах и с много тънка четка за гримиране. На миглите нанесох с четка за мигли.

къна за вежди

 

Мислех, че процесът на нанасяне ще е по-труден и неприятен и че най-вече ще се омажа, но консистенцията на къната позволява прецизност. Добре е преди това да почистите и оформите веждите си, за да очертаете желаната от вас форма. Къната позволява напластяване.

Изчаках малко повече от указаното време (20 минути) и я махнах след 30 минути.

къна за вежди

къна за вежди

ВАЖНО! За да не се омажете зверската с къната като я сваляте, намокрете памучен тампон и внимателно минете по веждите и миглите, за да я разтворите. Така ще падне много по-лесно. Не търкайте, защото ще я разнесете по цялото си лице.

Резултатът

Това, което очаквах от този целия процес бе да уплътня веждите си като цветът запълни местата, където все още ми липсват косъмчета по веждите. Е…не стана точно така. Къната дава признаци да цапа, но не седи много дълго върху кожата. Много малка част от оцветяването остана върху кожата и до края на деня се изми. Въпреки това веждите ми станаха малко по-плътни, защото сега целият косъм е оцветен равномерно. Бих казала, че има подобрение във вида им, но отново ползвам продукт за вежди.

 къна за вежди резултат

При миглите не видях кой знае какъв ефект. Там оцветяването бе много за кратко. А и не очаквах много при тях, защото като цяло тях много повече третирам с продукти за разлика от веждите.

Седмица след къносването, веждите не са мръднали. Къната се задържа и веждите ми продължават да имат един междинно добър вид (ако мога така да се изразя) :D.

В заключение никъде на продукта не пише, че оцветява кожата, но някак го взех да презумция. Да, оцветява, но пък цветът не си отговаря особено. Така че дамите с руси вежди да внимават. При мен честно казано ми хареса как се получи. Бих казала, че не е трайно решение за попълване на веждите, но пък подобрява вида им. Сега малко по-рядко слагам допълнителен продукт. Смятам, че е по-скоро като терапия и временен фикс, а не трайно решение.

Вие какво мислите? Опитвали ли сте такъв продукт за боядисване на вежди и мигли?

 


Ако искате да узнаете за повече продукти и формули за здраве и красота или да споделите нещо с мен, можете да ме последвате в Инстаграм и Фейсбук!
Целувки,
Hris

 

Предишна статияПърви впечатления: Nivea MicellAir мицеларен измиващ гел-пилинг с млечна киселина
Следваща статияREVIEW: Chamos корейски маски за лице

Оставете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here