Лазерна епилация Satori София - първи впечатления

Открай време обмислям да започна цикъл процедури лазерна епилация. От Satori – център за лазерна епилация в София, се свързаха с мен, за да тествам техните услуги. В тази статия ще набележа основните точки, които трябва да знаете за лазерната епилация, да научите за услугите и обслужването в центъра за лазерна епилация – Satori и да ви разкажа за моя опит с тях.

Център за лазерна епилация в София - Satori

За лазерната епилация накратко

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е процедура, посредством която с лазер се достига и унижощава фоликула на косъма, за да се спре изцяло неговия растеж.

Меланинът, съдържащ се в косъма поглъща лазерните импулси и преобразува светлината от лазера в топлинна енергия. Този процес въздейства на космения фоликул и го унищожава трайно, правейки лазерната епилация безболезен и дълготраен метод за обезкосмяване без негативни последствия върху кожата.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Краткият отговор е не.

Дългият отговор е зависи.

Когато започнете процедурата вашият терапевт съобразява силата на лазерния импулс и вашата чувствителност на болка. Тъй като при една процедура мястото се третира 4-5 пъти, за да се натрупа топлинна енергия в зоната и да се да унищожат космените фоликули, е възможно последният път да ви заболи малко. След процедурата болката изчезва.

Лично моят опит е, че първите 2-3 преминавания на лазера не усещам почти нищо. Следващите два пъти вече има усещане като от боцкане, но терапевтът движи лазера бързо по зоната и е поносимо. Ако много ви заболи, просто уведомете вашия терапевт.

На колко време се правят процедурите?

Зоните по лицето се третират на всеки 30 до 45 дни.

Зоните по тялото се третират през 45 до 60 дни.

Силно препоръчително е да се спазват периодите на всяка процедура, за да може космите да се намират във фазата *(анагенна), през която са най-благоприятни за третиране. Ако раздалечите периодите, може да се наложи да направи повече процедури, за да премахнете изцяло всички косми в зоната.

фаза на космения растеж
Фази на растеж на космите, източник: Българска асоциация по трихология

*Анагенна фаза на косъма означава, че той се намира в активна фаза на растеж от цикъла на растеж.

Скъпи ли са процедурите за лазерна епилация?

Тук понятието скъпо е доста относително. Считайте парите дадени за такъв тип процедури като инвестиция. След правилно преминаване на един курс вие се сдобивате с гладка кожа за години наред. Хубавото при лазерната епилация е, че се правят веднъж месечно (при тялото – веднъж на два месеца) и можете да прецените дали вашият бюджет може да поеме такъв разход.

ценова листа лазерен център Satori

Оставям линк към ценовата листа на лазерен център Satori.

Колко процедури са необходими за напълно елиминиране на космите?

На този въпрос няма точен отговор, защото при всеки човек е строго индивидуално. Обикновено са необходими минимум 5 процедури за една зона. Аз лично правя по-упорити зони – горна устна и брадичка и там са необходими 10-12 процедури. При мен имаше страхотен резултат още след първата процедура.

Грижа за кожата преди лазерна епилация

Има няколко много важни правила за грижа за кожата преди да се подложите на лазерна епилация:

1. Преди процедурата трябва да избръснете или отстраните с тример зоните, които ще третирате. Желателно е това да се случи в период от 12 до 24 часа преди процедурата, за да не е раздразнена кожата или да има наболи косми.

Ако космите са на места, които не можете да стигнете сами, от лазерния център на място ще ви помогнат да ги премахнете изцяло. Можете да ги оставите и когато искате терапевта да се ориентира и маркира точната зона, която трябва да третира и да ги отстрани преди процедурата. За лицето си аз направих точно това.

2. Не се излагайте на силно слънце поне 3 дни преди процедурата – планина, плаж, басейн, солариум.

3. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ползвайте слънцезащита фактор 50, ако зоната, която ще третирате се излага на слънце – лице, ръце, крака и т.н. Подновявайте я на всеки 2 часа.

4. Преди процедурата кожата освен обезкосмена, не трябва да има нищо по нея – грим, дезедорант, крем, лосион за тяло и прочие. Аз лично имах слънцезащита, защото третирах лице и отстраних непосредствено преди процедурата.

5. Не употребявайте киселини, пилинги и други козметични средства, които могат да направят кожата лесна за възпаление или фоточувствителна.

Противопоказания

Лазерната епилация има някои противопоказания, които трябва да имате предвид, ако искате да се подложите на нея.

На първо място, ако сте бременна или кърмеща, избягвайте тази процедура. Макар да има все още недоказано вредно въздействие върху плода или майката, тази прецедура е непрепоръчителна.

Необходимо е да уведомите лазерния център, ако също имате някои от следните противопоказания:

  • хормонални нарушения
  • онкологично заболяване или семейна история за такива
  • прием на антибиотици или лекарства и други.

Преди започването от цикъла процедури, вие получавате информирано съгласие, в което трябва да уведомите дали имате от обявените противопоказания, за да ви предложат оптимален вариант за вас.

Моето преживяване в Център за лазерна епилация Satori

Лазерен център Satori

Първото ми впечатление от Satori бе отношението към клиента и атмосферата, в която се потапяш, когато ги посетиш. Екипът е изключително отзивчив и отговаря изчерпателно на всички твои въпроси. Още при влизането усещаш вниманието към детайла, което се потвърждава, когато започнеш процедури при тях.

Лазерен център Satori - интериор и прекрасна атмосфера

Още един плюс на център Satori, e че следят прогреса на всеки свой клиент. Имат система за напомняне кога е време за вашата следваща процедура и ви напомнят как да се погрижите за кожата преди да отидете на лазерна епилация.

уведомление по мейл от Satori - грижа за клеинта

Център за лазерна епилация Satori можете да намерите в град София на бул. Витоша 131. За удобство на своите клиенти предлагат място за паркиране пред центъра. Работното им време също е много удобно – всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. В техния сайт https://satorilaser.bg/ можете да намерите повече информация за тях.

Безплатна консултация

Много хора пропускат частта с консултирането със специалист и директно се впускат в процедурите, което може да се окаже голяма грешка впоследствие.

Satori предлагат безплатна консултация за всеки клиент и силно ви препоръчвам да направите такава. Мислех, че знам много за лазерната епилация, но след консултацията бях значително по-уверена и спокойна в това какво ми предстои. Всички мои притеснения изчезнаха.

Екипът на лазерен център Satori

Екипът ще ви обясни подробно какво представлява лазената епилация, какви са интервалите на всяка процедура, как да се грижите за кожата, как да третирате космите и най-важното – дали имате някакви противопоказания за подлагане на лазерна епилация.

Апаратура

Лазерен център Satori разполага с модерен лазер – Alma Soprano Titanium, който съчетава предимставата на александритния и диодния лазер за оптимални резултати.

Лазерът е подходящ за третиране на кожа с много светъл до много тъмен тен. Това позволява да си правите лазерна епилация и през лятото. Лазерът „хваща“ също и много светъл косъм – проблем, с който се сблъскват хората с фини и светли косми.

Вижте повече за Alma Soprano Titanium тук.

Как протича една процедура за лазерна епилация?

След като сте спазили всички точки от грижата за кожата преди лазерна епилация, с вашия терапевт обсъждате дали сте се излагали на слънце, приемали ли сте медикаменти и какъв е вашият прогрес от предната процедура.

Искам да уточня, че аз започнах да третирам три зони – горна устна, брадичка и подмишници.

На по-деликатните зони като горна устна и брадичка с терапевта очертахме точната зона за третиране. Премахнах слънцезащитата, ако има нужда с тример се премахват останали косъмчета и се покриват бенки и тъмни петна.

Върху зоните се нанася гел с термо и охлаждащо действие, който да успокои и предпази кожата от лазерната светлина. Следва третирането с лазер, като предварително уточнявате силата на лазерния лъч и терапевтът минава зоната 4-5 пъти. След това гелът се премахва и се нанася слънцезащита.

При мен процедурата общо за трите зони траеше около 15 минути.

Какво да правим след процедурата?

Най-важното след лазерна епилация е да предпазим кожата от излагане на слънце. Веднага след процедурата се слага слънцезащита 50 фактор, която се подновява на всеки 2 часа. Добре е да изчакаме 3 дни след лазерна епилация за плаж или солариум. Киселини и по-инвазивни козметични процедури и продукти също не са препоръчителни.

Много е важно, когато започнем цикъл процедури лазерна епилация, космите да не се отскубват или да се третират с някакъв друг вид епилация. През цялото време те могат единствено да се бръснат или отстраняват с тример.

Моите резултати

Досега аз преминах през 2 процедури лазерна епилация на горна устна и брадичка и 1 процедура на подмишници.

И макар да съм още в началото съм страшно доволна.

Направих процедурите на лицето 30 дни след първата и нямах почти нищо израснало преди 2-рата процедура. След първата процедура, космите, чиито фоликул е унищожен падат сами. Някои падат още по време на процедурата.

При подмишниците дори само след първата всичко беше унищожено на 90%.

Дали съм доволна? Неочаквано много.

Ще ви разкажа за моят прогрес след като мина пълния цикъл от процедури.

Ако имате въпроси, можете да ми пишете или директно да се обърнете към лазерен център Satori.

*Публикацията е част от партньорството между мен и лазерен център Satori. Всички мнения и впечатления в нея са лично мои и не се влияят от този факт.


Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми пишете тук, във Фейсбук или в Инстаграм!

Предишна статияMAC Prep+Prime Fix+ Lavender: Mоето мнение за най-известния фиксиращ спрей

Оставете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here